BLÅTUR 2016

Kl 16:30 møtte vi spente opp på Skansekaia med topp humør, litt bekymret men mest spente. Hva hadde Elisabeth M, Elisabeth S. og Anja A i Blåturkomiteen funnet på for oss? Det var flott høstvær, og vi hadde fått beskjed om å stille i vanlige klær som tåler litt, så det var en sporty gjeng som stilte opp på hurtigrutekaia. Vi fikk beskjed om å spise litt og drikke litt for det var lenge til vi skulle få mer mat. I det fjerne så vi hurtigruta komme. Plutselig kom hurtigruteeksperten Jan Arild Hagen inn på kaia. Han hentet frem en bunke med aviser og gjorde seg klar til å ta i mot hurtigruten som han alltid gjør. Nå var vi sikker på at vi skulle på hurtigrutetur til Molde og vi prøvde å fiske litt fra Jan Arild om hva han visste, men neida, han kunne fortelle mye morsomt, men ikke hva vi skulle.

Hurtigruta la til og vi fikk beskjed om å gjøre oss klar. På vei om bord får vi plutselig kontrabeskjed fra blåturkomiteen: «Nei dette gidder vi ikke! Vi tar bussen». Så ble det slik. Vi kjørte ut av Ålesund og innover Brusdalen. Neste stopp: Spar Kjøp! «Rekker dere å bli ferdig til kl. 23:00», spør bussjåføren? Og latteren brer seg, e det mulig??? Nei, bussjåføren ville ikke slippe oss av likevel, han startet bussen og kjørervidere mot Valle og tar av mot Magerholm. Da begynner håpet å stige for noen av oss som kjente til budsjettet, kunne det virkelig være at vi endelig skulle få...? Nei, det var sikkert ikke mulig. Så tar vi av fra veien og kjører opp igjennom en skog. Plutselig er vi på samme sted som Bill Gates og andre kjendiser har feriert, fantastiske Storfjorden Hotell!

Vi får ikke slå oss til ro, for vi blir inndelt i grupper: «Sild», «Torsk», «Sei» og «Hyse». Utstyrt med GPS og en survival -kit ble vi sendt ut på rebusløp. Det var mange poster som skulle finnes frem til i ulendt terreng. Mens noen av lagene snublet seg over stokk og stein for å i det minste klare noen få poster så tok de fleste til vettet ganske tidlig og koste seg med survival-kiten sin.

Etter lang tid ute i bushen så fant vi frem til hotellet og vi kunne endelig få nyte den fantastiske peisestua og slappe av med en god bjørkedrikk. Ilden fra peisen varmet godt og all frustrasjon om manglende GPS-kunnskap og eventuelle flottbitt var som blåst bort. Ååå så fint vi hadde det, Oceana på blåtur, livet er til for å nytes!

Restauranten var dekket opp med langbord der vi kunne se rett inn i kjøkkenet, lunt og koselig. Og vi ble servert en deilig tre-retters middag med god drikke til. Underveis i middagen ble innsatsen på rebusløpet belønnet. Gratulerer til vinnerlaget Sild for utmerket innsats og velfortjent førstepremie. Så fikk vi omvisning på hotellet og vi fikk se et «nanny-rom» og en suite. Fristelsen var stor til å gjemme seg i en av de store og deilige sengene for natta, men snart stod bussen utenfor og eventyret var over for denne gang.

Tusen takk til blåturkomiteen for en fantastisk kveld!